LEKE ÇIKARMANIN PÜF NOKTALARI


       ÇAY LEKESİ

       Herkesin bildiği üzere çay lekesi en inatçı lekelerden biridir.her deterjan bu leke ile başa çıkamaya bilir.bunun için püf noktalarından faydalanmanızda yarar var.çayı yeni döktüyseniz ılık bir bez ile ovun.ama leke uzun zaman dır oradaysa bunun için limonlu su ile tompon yapmanızda size çözüm olacaktır.koltuklarda yada döşemelerde amonyaklı suyla silmek gerekir.


      DOMATES LEKESİ

      Domates lekesi hiç ummadığın anda üzerine fışkırır ve berbat bır kırmızı leke ama her zaman ki gibi bir çözüm.domates lekesi ılık bir suyla ovmak yeterli olacaktır.zira pişmiş domates lekesi varsa bunun için amonyaklı su ile ve bir pamuk size yardımcı olacaktır.

      MEYVE LEKESİ

      Su amonyak ve oksijenli su karışımıyla silinmelidir.Leke koyu renkse karbonatlı soğuk su ile temizledikten sonra iyice yıkayın.

      SİRKE LEKESİ

      Soğuk su ve amonyakla sildikten sonra soğuk su ile durularsanız leke hemen çıkar.
      ÇİKOLATA LEKESİ

      Leke yeni ise sıcak suyla silin, zaman geçtiyse kuru sabun sürüp sıcak suyla yıkayarak temizleyin.ipekli kumaş da ise lekeyi amonyaklı suya batırılmış pamukla silin.sentetik kumaşlarda ise limon suyuna batırılmış bezle silin. Ilık suyla durulayın.
      TEREYAĞI LEKESİ:

      Kumaş beyazsa veya boyası çıkmıyorsa soğuk su ile sabunlayıp sıcak su ile çalkalyın. Boya vereceğinizden kuşkunuz varsa, ılık su ve deterjanla sürekli bir şekilde yıkayın.Yünlü ipekli ve sentetik kumaşlarda: Lekeyi ister yüzünden, ister tersinden çöven veya talk pudrası ekin. Çıkmazsa benzine ve tinere batırılmış pamukla silip yeniden talk veya çöven ekin. Kuruyunca fırçalayın.
      YAĞ LEKESİ:

      Kumaşı yıkamadan önce, kuru sabunla ovuşturun.

      Yünlüler ve ipeklilerde: Lekenin üstüne hemen tuz, talk pudrası veya çöven serpin ve ektiğiniz toz, yağı içtikten sonra iyice fırçalayın. Benzin veya tinerle lekeyi silerek lekeyi çıkartın, kumaşı iki kat kurutma kağıdı tabakasının arasına koyarak ütüleyin.Kadifelerde ise lekeyi kumaşın tersinden, benzine veya tinere batırılmış ince bir kumaşla tamponlayarak çıkartın, yine kumaşın tersinden, nemli bir bez koyarak veya buharlı ütüyle ütüleyin.Döşemelik kumaşlarda: Lekeyi hemen çövenle veya talk pudrasıyla örtün, bir saat
öylece bıraktıktan sonra fırçalayın. Kumaşınız ipekli veya satense amonyaklı suya batırılmış bir parça pamukla tamponlayıp silin, öbür kumaşlarda tinere batırılmış pamuk kullanın.Yün halılar üstünde: Lekeyi benzin veya tinere batırılmış kumaş parçasıyla silin, kuru bezle tekrar tekrar ovalayı
      KAHVE LEKESİ:

      Leke yeni ise maden suyuna batırılmış pamukla silin. Eskimiş ise sıcak su veya deterjanla silin.Yünlülerde: Hemen maden suyu ile tamponlayın. Eskimiş ise birkaç damla gliserinle yıkayın. Sonra ılık amonyaklı suya batırılmış bezle silin.Döşemelik kumaşlarda: Maden suyuna batırılmış bezle sadece üstünden çarçabuk silin. Kumaş üzerinde bir halka meydana getirebilecek olan iç dolguYün halılarda: Lekenin rengini almak için birkaç damla gliserin sürüp, amonyaklı sunu zedelememek için hemen kurulayın
      ÇİMEN LEKESİ:

      Çamaşır suyuna dayanıklı kumaşlarda, lekeyi nemlendirdikten sonra üzerine deterjan dökerek ovalayın, çamaşır suyu eklenmiş sıcak su ile yıkayın. İnatçı lekeleri alkolle sildikten sonra lekeli bölgeyi iyice durulayın. Çamaşır suyu kullanımına uygun olmayan kumaşlarda, aynı işlemleri çamaşır suyu kullanmadan yapın. (Kumaşın asetat içermesi halinde, bir birim alkole iki birim su ekleyin.
      KAN LEKESİ

      Sıcak su kullanmayın; çünkü sıcak su, lekenin daha fazla işlemesine neden olur.Beyaz kumaşta: Lekeyi oksijenli suyla ıslatın. Sonra sabunlu ılık suda yıkayın. Renkli kumaşta: Nişastayı suyla karıştırarak bir hamur yapın. Bunu lekeli yere sürerek kurumasını bekleyin. Sonra fırçalayarak temizleyin. Bir başka yöntem de aspirin tabletini azıcık suyla .eritip lekeli yeri bununla örtmektir, iyice kuruyunca fırçalayarak temizlenir Halıda: Lekeli yeri beyaz sirkeyle ovun.
Mersin Temizlik Şirketleri
Temizlik Sektörü giderek büyüyen bir iş alanı haline geldi ve gün geçtikce yeni makinalar da eklenmektedir.


Temizlik kağıdı düşük gramajlı (14-40 gr/m²) krepli kağıtlara verilen genel bir tanımdır. Temizlik kağıdını oluşturan başlıca ürün grupları;


Mersin Temizlik Şirketleri İle İlgili Diğer Kelimeler

© 2010 - www.mersintemizliksirketleri.net